Kartice za učenje

0/35

Podražljivost stanica omogućuje ____________.

Podražljivost je svojstvo stanica primaju signale preko prijenosa slabe električne energije. Električnu energiju u tijelu stvara živčani sustav, a signal (električna energija) se živcima prenosi do drugih stanica (npr. mišićnih stanica). Ovo je način komunikacije stanica - stanice signalom dobivaju informaciju o tome što trebaju raditi.

Tko ima promjenjivu tjelesnu temperaturu?

Zidna gušterica ima promjenjivu tjelesnu temperaturu. Promjenjiva tjelesna temperatura znači da je temperatura tijela uvjetovana temperaturom okoline - njihova temperatura mijenja ovisno o temperaturi njihovog okoliša.

Sposobnost nekog tijela da vrši rad je:

Energija je sposobnost nekog tijela da vrši rad. Energija ne može nestati, ona se prenosi s jednog tijela na drugo. Postoji više tipova energije, a to su električna energija, kemijska energija, toplinska energija itd.

Kako smeđi medvjed preživljava zimu?

Smeđi medvjed tijekom zime miruje i troši zalihe masti te na taj način štedi energiju. Ukoliko zima nije prehladna i hrana mu bude lako dostupna može prekinuti mirovanje.

Pretvorba energije

Energija se stalnom mijenja iz jednog oblika u drugi, a pojava da energija uvijek nastaje iz drugog oblika energije nazivamo pretvorba energije. Pretvorba energije baza je prirodnih procesa.

Kreirajte svoj Kwizard račun

Recite nam nešto o sebi! Ove informacije će nam pomoći da prilagodimo Kwizard iskustvo.


Prijavi se


ili se registriraj ovdje