Periodni sustav elemenata

Periodni sustav elementa obuhvaća sve dosad pronađene ili sintetizirane kemijske elemente. Sastoji od 7 perioda i 18 skupina.

Besplatno učenje su ti pružili naši prijatelji:

📚 Igraj još

Znaš li koliko vode sadrži lubenica?

Lubenica je idealna za ljetne vrućine jer sadrži velik postotak vode. Osim što je slatka i sočna, lubenica je izuzetno zdrava. Bogata je vitaminima C i A te kalijem i magnezijem.

Tablica množenja

Množenje prirodnih brojeva možemo definirati kao uzastopno zbrajanje jednakih pribrojnika. Faktori su brojevi koje množimo, a rezultat množenja je umnožak ili produkt.

Prašume

Prašume su jedan od najvrjedniji ekosistem na svijetu. Možemo ih definirati kao šume koje su razvijene bez značajnog utjecaja čovjeka. Svake godine 14.09. obilježavamo Dan Prašuma kako bi podigli svijest o njihovoj važnosti za naš planet.

Šišmiši

Šišmiši ili netopiri su leteće životinje iz razreda sisavaca. Najčešće ih nalazimo u pećinama i špiljama. Odmaraju se viseći naglavce, a sluh im se odlikuje posebnom oštrinom.

Znaš li koja je razlika između sapuna i deterdženta?

Svakodnevno održavanje osobne higijene i higijene životnog prostora važna je mjera u zaštiti od pojave i širenja zaraznih bolesti među ljudima. Odigraj ovaj zabavni kviz i nauči razne zanimljivosti o povijesti i razvoju sapuna i deterdženata te kako oni zapravo čiste.